ZF Transilvania

Investiţie de 26 mil. lei pentru modernizarea iluminatului public în municipiul Braşov

Investiţie de 26 mil. lei pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

31.08.2023, 17:55 62

Primăria municipiului Braşov a câştigat o finanţare de aproxiativ 6 mil. lei (1,2 mil. euro) de la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), pentru modernizarea iluminatului public din oraş. Valoarea integrală a proiectului de modernizare a iluminatului public din Braşov este de peste 26 mil. lei (5,2 mil. euro), cofinanţarea AFM reprezentând 23% din valoarea totală a acestuia.

Investiţia presupune modernizarea sistemului de iluminat existent pe toate străzile din municipiul Braşov, cu aparate de iluminat cu tehnologie LED, console susţinere precum şi implementarea unui sistem de control al iluminatului prin telegestiune şi senzori pentru întreg sistemul de iluminat, potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii braşovene.

’’Urmează să semnăm contractul de finanţare. Este parte dintr-un proiect de peste 26 de milioane de lei prin care Braşovul va avea un sistem de iluminat public modern, eficient, economic, inteligent şi prietenos cu mediul’’, a declarat Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO