ZF Transilvania

Investiţie de 20 mil. euro pentru restaurarea clădirii Teatrului Naţional şi a Operei Române din Cluj-Napoca

Investiţie de 20 mil. euro pentru restaurarea clădirii...

Autor: Laurentiu Cotu

01.11.2023, 18:17 153

Clădirea Teatrului Naţional ’’Lucian Blaga’’ Cluj-Napoca şi a Operei Naţională Română Cluj-Napoca va fi restaurată în cadrul unui proiect de investiţii de 20 mil. euro, finanţat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE). Un prim pas în acest sens a fost publicarea de către Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii în SEAP a anunţului de participare la licitaţia pentru serviciile aferente fazei DALI a investiţiei pentru restaurarea Teatrului Naţional ’’Lucian Blaga’’ şi a Operei Naţionale Române din Cluj Napoca.

’’Cluj-Napoca este un oraş al superlativelor, un oraş în care investiţiile, dezvoltarea economică şi dinamica peisajului cultural merg mână în mână, iar acest lucru se vede în aspectul oraşului, în nivelul de trai şi modul în care se vorbeşte despre Cluj-Napoca în România, dar şi în Europa.Ca ministru al Culturii, mă bucură foarte mult să pot contribui la performanţa acestui oraş prin intervenţii concrete în ceea ce priveşte investiţiile în patrimoniu, finanţarea proiectelor culturale, eficienţa instituţiilor de cultură şi profesionalizarea resursei umane din domeniul cultural.’’, a declarat Raluca Turcan, ministrul Culturii, cu ocazia unei vizite la Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO