ZF Transilvania

Investiţie de 16 mil. lei pentru construcţia unui spital de oncologie cu 50 de paturi în Arad

Investiţie de 16 mil. lei pentru construcţia unui...

Autor: Laurentiu Cotu

11.10.2023, 17:24 119

Consiliul Judeţean Arad a finalizat un proiect de investiţii de aproximativ 16 mil. lei (3,2 mil. euro), TVA inclus, din care 13 mil. lei (2,6 mil. euro) reprezintă finanţarea prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), pentru realizarea unui spital de oncologie cu 50 de paturi, pe o suprafaţă construită desfăşurată de aproximativ 3.500 de metri pătraţi.

’’Am început recepţia lucrărilor de la spitalul de oncologie din Arad. Este o clădire istorică pe care Consiliul Judeţean Arad a salvat-o de la degradare şi am restaurat-o în exterior şi, prin noua destinaţie, aceea de spital, aş putea spune că am reconstruit-o în interior, cu tot ceea ce înseamnă cerinţele unui corp de spital modern. Este al treilea spital nou construit de Consiliul Judeţean Arad în ultimii ani. Pasul următor, în acest domeniu, este să insistăm pentru o secţie de radioterapie, pe care noi am depus-o pentru finanţare din fonduri europene, dar care este printre proiectele rămase în rezervă’’, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, într-un comunicat de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO