ZF Transilvania

Investiţie de 10 mil. lei pentru modernizarea a 6,3 km de drum din judeţul Arad

Investiţie de 10 mil. lei pentru modernizarea a 6,3 km...

Autor: Laurentiu Cotu

30.08.2023, 17:45 2345

Consiliul Judeţean Arad a demarat un proiect de investiţii de 10 mil. lei (2 mil. euro) pentru modernizarea unui tronson de drum în lungime de 6,3 km din nordul judeţului. Acest tronson este primul din proiectul de modernizare a drumurilor din nordul judeţului, proiect strategic asumat de Consiliul Judeţean Arad ca prioritate pe acest ciclu de finanţare europeană, potrivit unui comunicat de presă.

’’La momentul actual, Consiliul Judeţean Arad se aproprie de 800 de km de drumuri modernizate din totalul de 1.180 km, cât este reţeaua de drumuri judeţene arădene. În plus, în ultimii 4 ani s-au construit de la zero 150 de km de drum pentru a scurta distanţa dintre localităţi şi sunt câţiva zeci de kilometri de drumuri judeţene care au fost transferate comunelor şi declasificate în drum comunal pentru a fi modernizate mai uşor prin normative accesibile doar acestor unităţi administrativ teritoriale’’, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, într-un comunicat de presă.

Lucrările de modernizare vor fi executate de compania Sylc Con Trans, controlată de Faur din Arad. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 99 mil. lei, un profit net de 2,5 mil. lei şi un număr mediu de 194 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Durata de execuţie este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO