ZF Transilvania

Finanţare europeană de 581 mil. euro pentru dezvoltarea reţelei de apă-canal din judeţul Prahova

Finanţare europeană de 581 mil. euro pentru dezvoltarea...

Autor: Laurentiu Cotu

04.10.2022, 17:43 116

Consiliul Judeţean Prahova a accesat un proiect european de 690 mil. euro, din care 581 mil. euro reprezintă finanţarea prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, pentru extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţ. Prin acest poiect vor fi realizate investiţii în extinderea sistemelor de alimentare cu apă de care vor beneficia 91.872 de locuitori şi a sistemelor de canalizare la care vor fi racordaţi 67.231 de beneficiary, din 42 de unităţi administrative-teritoriale din judeţul Prahova.

’’Prin această investiţie de 581 milioane de euro din fonduri europene ajungeţi la o rată de conformare de 95% la nivelul judeţului. Ceea ce nu este puţin lucru, ţinând cont că, pe viitor, una dintre cele mai mari provocări, dincolo de criza energetică şi cea potenţială a alimentelor, poate fi şi problema apei. În acest moment avem în derulare 29 de contracte de finanţare de apă şi apă uzată în valoare de 7 miliarde de euro şi sunt în pregătire alte 21 de proiecte similare în valoare de 4,5 miliarde de euro’’, a declarat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, la semnarea contractului. Durata proiectului este de 39 de luni (septembrie 2022-noiembrie 2025).

După investiţiile realizate prin acest proiect, gradul de conectare conformă la reţeaua de apă va creşte de la 55,08% la 98,75% şi de la 62,15% la 98,23% în ceea ce priveşte reţeaua de canalizare. De asemenea, vor fi realizate, reabilitate şi puse în funcţiune un set de dispecerate regionale şi locale de apă şi apă uzată care să integreze toate obiectivele retehnologizate, modernizate şi în curs de modernizare aflate în zona de administrare a companiei beneficiare.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO