ZF Transilvania

Constructorul Bog’Art, deţinut de Raul Doicescu, modernizează aeroportul din Satu Mare pentru 63 mil. euro

Constructorul Bog’Art, deţinut de Raul Doicescu,...

Autor: Laurentiu Cotu

14.02.2023, 16:50 709

Constructorul local Bog’Art, deţinut de Raul Doicescu, a câştigat un contract de peste 311,8 mil. lei (aproximativ 63 mil. euro) ce presupune realizarea unor lucrări de reabilitare şi modernizare a aeroportului din Satu Mare, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Satu Mare. Investiţia prevede construirea unui nou terminal, extinderea terminalul existent şi a platformei de îmbarcare, reabilitarea pistei, precum şi achiziţia de echipamente aeroportuare moderne.

’’Modernizarea aeroportului este o prioritate pentru judeţ. Prin reabilitarea infrastructurii creştem perspective reale de noi destinaţii şi noi oportunităţi pentru turism şi mediul de afaceri. Sătmărenii au nevoie de o aerogară nouă, mult mai spaţioasă, modernă, după standardele actuale, care să poată asigura tranzitul pasagerilor pentru următoarele decenii’’, a declarat Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, într-un comunicat de presă.

Concepţia arhitecturală a fost realizată de arhitectul Dorin Ştefan, care a mai proiectat şi aeroportul Braşov. Lucrările au ca termen de finalizare sfârşitul anului 2023. În paralel cu noul contract, la aeroportul din Satu Mare se va derula şi contractul de lucrări pentru îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă şi de securitate a aeroportului, semnat în cursul săptămânii trecute, în valoare de peste 48 de milioane de lei. 

’’Aeroportul fiind o importantă poartă de legătură cu restul ţării şi cu Europa, ne aşteptăm ca în urma implementării acestui proiect să devenim mult mai atractivi pentru companiile aeriene, iar pasagerii să aibă opţiuni de călătorie diversificate’’, a spus Mihai Pătraşcu, directorul general al Aeroportului Internaţional Satu Mare, într-un comunicat de presă.

Constructorul local Bog’Art, deţinut de Raul Doicescu, a realizat în 2021 un business de 576,2 milioane de lei, în scădere cu 4% faţă de anul anterior, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul, pe de altă parte, a fost în creştere cu 8%, numărul mediu de angajaţi fiind în scădere cu 13 oameni.

Recent, constructorul Bog’Art împreună cu UTI Construction and Facility Management şi ACI Cluj au câştigat un contract de 225 mil. lei (fără TVA) pentru extinderea terminalului de plecări al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, cel mai mare aeroport regional din România şi al doilea ca mărime din ţară, după Otopeni. Termenul de finalizare a contractului este de 11,5 luni de la semnare: trei luni destinate proiectării şi 8,5 luni pentru execuţia lucrărilor.

Printre cele mai reprezentative clădiri construite de către Bog’Art se află City Gate, Charles de Gaulle, Tower Center, The Bridge, Timpuri Noi Square, Expo Business Park, Jiului (J8), multe din clădirile moderne de birouri din Aviaţiei/Barbu Văcarescu/Pipera, IKEA Pallady, Băneasa Shopping City, ambasada SUA, Pasajul Berceni, Aeroportul Internaţional Braşov, renovarea clădirilor monument Hilton Athenee Palace şi Aeroportul Băneasa.

În iunie 2021, Bog’Art a început lucrările la Art City, un proiect imobiliar în valoare de 20 de milioane de euro amplasat în nordul Capitalei, cu 141 de apartamente, În trecut, pe partea de infrastructură, Bog’Art a lucrat la câteva staţii de metrou de pe magistrala M3, precum Gara de Nord 2, Basarab, Griviţa şi 1 Mai. Dincolo de construcţii, omul de afaceri Raul Doicescu mai are activităţi şi în industria textilelor, fiind acţionar indirect şi într-o fabrică ce produce haine în sistem lohn pentru brandurile de lux - Bog’Art Fashion, potrivit datelor ZF.

În plus, sub umbrela mărcii Bog’Art sunt reunite mai multe firme, precum Cons Construct (consultanţă în construcţii), Bog’Art Building Management (servicii de întreţinere şi administrare clădiri), Alusystem (construcţii de faţade la cheie), Bog’Art Steel (producţie de oţel-beton) şi Toni Trading (achiziţii de materiale de construcţii), potrivit site-ului grupului.

     

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO