ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Timiş are un buget de 768 mil. lei în 2024, din care 265 mil. lei pentru investiţii

Consiliul Judeţean Timiş are un buget de 768 mil. lei...

Autor: Laurentiu Cotu

13.02.2024, 18:22 112

Consiliul Judeţean Timiş a alocat 265 mil. lei (53 mil. euro) din bugetul pe 2024 de 768 mil. lei (153,6 mil. euro) pentru investiţii. Cele mai mari investiţii în 2024 vor fi în transporturi, învăţământ, cultură şi pentru autorităţi executive, domenii care au prevăzut un buget de aproximativ 241 mil. lei din totalul de 265 mil. lei, potrivit unui comunicat de presă al CJ Timiş.

’’1.800 kilometri de piste de biciclete în toată regiunea de vest, începerea lucrărilor la Castelul Huniade în baza celor trei finanţări nerambursabile obţinute anul trecut, noul stadion şi drumuri expres, acestea sunt doar câteva dintre direcţiile majore de acţiune în 2024, un an în care vom lucra atât la implementare pe teren cât şi la maturizarea unor proiecte pentru care am atras fonduri”, a declarat Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, într-un comunicat de presă.

Aproape 78% din totalul veniturilor de dezvoltare vor fi atrase din fonduri europene şi guvernamentale. Pentru continuarea lucrărilor începute, CJ Timiş a prevăzut în buget suma de 640.000 de lei pentru finalizarea centrului de colectare legume-fructe din comuna Tomnatic. De asemenea, continuarea lucrărilor la bazinul de înot didactic din Jimbolia beneficiază de 4,1 mil. lei. Suma de aproximativ 4,5 mil. lei a fost alocată pentru locuinţele ANL de la Giroc. Castelul Huniade (proiect finanţat prin PNRR) intră în reabilitare cu o finanţare de aproape 9 mil. lei, obiectiv pentru care vizăm şi alte surse de finanţare. Doar pentru demolare, stadionului ’’Dan Păltinişanu’’ i-a fost alocată suma de 2 mil. lei, iar pentru construirea unei noi staţii pentru pompieri la Făget e prevăzută suma de 2,5 mil. lei. De asemenea, bugetul include în continuare finanţarea reparaţiilor în domeniul sănătăţii, Spitalul Judeţean din Timişoara beneficiind, de o sumă totală de 3,5 mil. lei. La capitolul drumuri, Consiliul Judeţean Timiş are alocaţi pentru întreţinere şi reparaţii drumuri judeţene aproape 43 mil. lei, o creştere de 31,5% faţă de anul trecut.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO