ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Cluj are un buget de peste 1,5 mld. lei în 2024, din care 359 mil. lei merg către dezvoltare

Consiliul Judeţean Cluj are un buget de peste 1,5 mld....

Autor: Laurentiu Cotu

07.02.2024, 17:35 113

Consiliului Judeţean Cluj a aprobat bugetul general propriu al judeţului pentru anul în curs, valoarea totală a acestuia fiind de 1,524 mld. lei (peste 306 mil. euro). Bugetul local al judeţului este de 845,4 mil. lei, din care 359,1 mil. lei este destinat dezvoltării. În ceea ce priveşte suma totală alocată dezvoltării, peste 36% este destinată cofinanţării proiectelor europene, inclusiv a celor din PNRR. Aceste fonduri vor fi folosite pentru continuarea celor 27 de proiecte din fonduri externe nerambursabile aflate în implementare, din care 14 depuse doar în cursul anului 2023, potrivit unui comunicat de presă transmis de CJ Cluj.

’’Este un buget echilibrat, mai mare cu 5,4% faţă de cel din 2023. (...) Şi în 2024 ne vom axa pe fondurile europene pentru a moderniza infrastructura rutieră a judeţului. De asemenea, vom continua extinderea reţelelor de apă şi canalizare, inclusiv către zona de munte, şi vom contribui la creşterea calităţii actului medical şi a siguranţei pacienţilor, inclusiv prin achiziţionarea de noi echipamente medicale de ultimă generaţie. Nu în ultimul rând, vom demara lucrările la noul spital de copii.’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

Consiliul Judeţean Cluj va continua în 2024 proiectele în domeniul sănătăţii, fiind alocată în acest sens suma de 77,1 mil. de lei. Din această sumă, aproximativ 13 mil. lei vor fi folosiţi pentru demararea efectivă a construcţiei viitorului Spital Pediatric Monobloc. De asemenea, 39,6 mil. lei sunt destinaţi extinderii, modernizării şi dotării Ambulatoriului Spitalului de Recuperare- proiect PNRR, potrivit comunicatului de presă transmis de CJ Cluj. 

Tot prin bugetul din acest an, Consiliul Judeţean Cluj a alocat la capitolul transporturi peste 164 mil. lei pentru reabilitarea şi modernizarea reţelei de transport judeţene. Totodată, pentru a trece într-o nouă etapă în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor în judeţul Cluj, prin valorificarea energetică a acestora, Consiliul Judeţean Cluj a alocat 55,5 mil. lei pentru achiziţionarea şi montarea instalaţiei de dezintegrare moleculară la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO