ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Bihor investeşte 8 mil. euro în construcţia unui pasaj suprateran

Consiliul Judeţean Bihor investeşte 8 mil. euro în...

Autor: Laurentiu Cotu

28.06.2023, 17:31 5770

Consiliul Judeţean Bihor a anunţat un proiect de de investiţii de 8 mil. euro, fără TVA, pentru realizarea unui pasaj suprateran la ieşirea din localitatea Oşorhei, spre Cluj. Noul pasaj va fi construit peste giraţia existentă, la intersectţia cu drumul spre localitatea Fughiu, centura Oşorhei şi DN 1, potrivit unui comunicat de presă al CJ Bihor. În studiul de fezabilitate sunt prevăzute 3 luni pentru proiectare, o lună pentru obţinerea autorizaţiei de construire şi 8 luni pentru execuţia lucrărilor. Pasajul va avea o lungime totală de 402 metri şi o lăţime de 10 metri, cu două benzi de circulaţie.

’’Pentru a reduce numărul de accidente în această zonă, pentru a asigura fluenţa circulaţiei, am gândit un pasaj suprateran care urmează să fie executat din primăvara anului viitor, peste sensul giratoriu, de-a lungul drumul naţional DN1. Actuala giraţie rămâne, pentru a permite virajele în celelalte direcţii, iar pentru fluidizarea circulaţiei de pe centura Oşorhei va fi o bretea rutieră cu viraj dreapta care va evita giraţia şi pasajul, înspre Cluj’’, a declarat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă.

   

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO