ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Bihor investeşte 8,5 mil. lei în amenajarea a trei campinguri în localităţiile Şuncuiuş, Vadu Crişului şi Bratca

Consiliul Judeţean Bihor investeşte 8,5 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

12.03.2024, 17:01 296

Consiliul Judeţean Bihor derulează o investiţie de 8,5 mil. lei (1,7 mil. euro), finanţată din fonduri europene, ce prevede amenajarea a trei campinguri în comunele Şuncuiuş, Vadu Crişului şi Bratca. În Bratca vor fi amplasate şase foişoare deschise din lemn şi o clădire cu grătar şi terasă acoperite, duşuri şi grupuri sanitare. În Şuncuiuş vor fi amplasate patru foişoare, o construcţie cu grupuri sanitare, duşuri, sală de conferinţe şi spaţii administrative şi o clădire cu birouri şi punct de informare.

În comuna Vadu Crişului vor fi, de asemenea, două construcţii şi opt foişoare, potrivit unui comunicat de presă transmis de CJ Bihor. Proiectul mai include dotarea cu bănci, amenajarea de alei pietonale din materiale naturale din zonă (pietriş), iluminat inteligent şi crearea de spaţiu verde pentru amplasarea corturilor. Executantul lucrărilor este compania Silvania din judeţul Bistriţa-Năsăud, iar termenul de execuţie este de 5 luni.

’’Turismul este una dintre componentele cele mai importante care va duce la dezvoltarea judeţului nostru. Frumuseţea zonei montane trebuie protejată şi, în acelaşi timp, pusă în valoare, astfel încât iubitorii de natură să aibă parte de o experienţă autentică, în spaţii amenajate corespunzător’’, a declarat Mircea Mălan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă.

Investiţiile fac parte din proiectul ’’Implementarea de măsuri active de conservare pe teritoriul sitului Natura 2000, Defileul Crişului Repede-Pădurea Craiului’’, realizat în cadrul unui parteneriat dintre Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) - ca lider de proiect, Consiliul Judeţean Bihor şi primăriile Bratca, Dobreşti, Şuncuiuş şi Vadu Crişului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO