ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Bihor are 95 mil. lei pentru construcţia a două noi pasaje

Consiliul Judeţean Bihor are 95 mil. lei pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

17.01.2024, 17:01 126

Consiliul Judeţean Bihor a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia a două noi pasaje care vor fluidiza traficul rutier în Oradea şi pe DN1, la ieşirea din localitatea Oşorhei, investiţia totală fiind estimată între 86,3 şi 95 mil. lei. Procedura de atribuire prevede o licitaţie pe două loturi, potrivit unui comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean Bihor. Finanţarea proiectului va fi asigurată cu fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Primul lot se referă la realizarea pasajului suprateran la ieşirea din localitatea Oşorhei, spre Cluj. Acesta va avea o lungime totală de 402 metri şi va fi construit peste giraţia existentă, la intersectţia cu drumul spre localitatea Fughiu, centura Oşorhei şi DN 1. Sunt prevăzute 3 luni pentru proiectare şi 10 luni pentru execuţie. Cel de-al doilea lot se referă la construirea unui pasaj subteran în Oradea, la intersectţia străzilor Oneştilor şi Tudor Vladimirescu. Acesta ar urma să aibă o lungime de 191 metri. Termenul pentru proiectare este de 2 luni, o lună pentru obţinerea avizelor, iar pentru execuţia lucrărilor, 12 luni. Termenul pentru depunerea ofertelor a fost stabilit la 29 februarie 2024.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO