ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Bihor a lansat licitaţia pentru selectarea operatorului aerian ce va realiza curse regulate între Oradea şi Varşovia

Consiliul Judeţean Bihor a lansat licitaţia pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

10.01.2024, 17:56 133

Consiliul Judeţean Bihor a lansat licitaţia pentru selectarea unui operator aerian care să realizeze curse regulate între Oradea şi Varşovia, capitala Poloniei. Aeroportul din Varşovia este cel mai mare hub aerian din Europa central-estică, având legături cu câteva zeci de alte destinaţii din Europa, Statele Unite ale Americii, Canada şi Asia.

’’Procedura prevede impunerea unei obligeţii de serviciu public în ceea ce priveşte cursele aeriene regulate între aeroporturile din Oradea (OMR) şi Varşovia (WAW) pentru o perioadă de 4 ani, cu respectarea următoarelor standarde minime - capacitatea aeronavei utilizate pentru operarea zborurilor să aibă cel puţin 75 de locuri şi programul de zbor săptămânal să includă cel puţin 4 zboruri de la Oradea la Varşovia şi retur.’’, se arată într-un comunicat de presă al CJ Bihor.

Preţurile biletelor vor fi stabilite de ofertant, iar operarea rutei va fi compensateă financiar de Consiliul Judeţean Bihor, după un model de calcul stabilit în caietul de sarcini. Compensaţia se va plăti trimestrial şi va acoperi doar cheltuielile de operare efectivă a serviciilor aeriene şi cheltuielile aferente operaţiunilor pe aeroporturile OMR şi WAW. În condiţiile în care zborurile vor fi operate în regim profitabil, cofinanţarea Consiliului Judeţean Bihor va fi redusă, potrivit comunicatului de presă. Oferta trebuie depusă în termen de 61 de zile de la publicarea anunţului de participare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO