ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Bacău a alocat 64% din bugetul de 968 mil. lei pe 2024 pentru dezvoltare

Consiliul Judeţean Bacău a alocat 64% din bugetul de...

Autor: Laurentiu Cotu

15.02.2024, 18:03 80

Consiliul Judeţean Bacău are un buget de 968 mil. lei (aproximativ 200 mil. euro) în acest an, din care 64% a fost alocat pentru proiecte de dezvoltare, iar restul sumei pentru funcţionarea aparatului propriu şi a celor 18 instituţii din subordine. Mai mult de jumătate din bugetul total, reprezentând aproximativ 317 mil. lei, provine din fonduri europene, în timp ce 240 de mil. lei (40%) sunt alocate din bugetul local. O contribuţie de 9%, echivalentă cu 40 mil. lei, este asigurată de bugetul de stat, potrivit unui comunicat de presă al CJ Bacău.

’’Am fundamentat şi aprobat un buget al judeţului axat în primul rând pe dezvoltare, 64% din suma prezumată fiind alocată pentru această secţiune. În ceea ce priveşte provenienţa surselor de finanţare, 51% reprezintă fondurile europene. Semnificative sunt fondurile prevăzute pentru investiţii practice şi obiective în municipiul reşedinţă de judeţ, în domeniile sănătate, cultură şi sport. Şi anul acesta, priorităţile investiţionale sunt reprezentate de dezvoltarea infrastructurii de sănătate, transport, cultură, sport şi învăţământ.”, a spus Valentin Ivancea, preşedintele CJ Bacău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO