ZF Transilvania

Compania de Apă Someş investeşte peste 23 mil. lei în alimentarea cu apă potabilă a zonei de munte a judeţului Cluj

Compania de Apă Someş investeşte peste 23 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

12.12.2023, 16:00 94

Compania de Apă Someş, subordonată Consiliului Judeţean Cluj, a demarat o investiţie de 23,1 mil. lei (4,6 mil. euro), fără TVA, ce presupune realizarea unor lucrări de alimentarea cu apă potabilă a comunelor Călăţele, Mănăstireni, Râşca şi Beliş, din sursa oraşului Huedin.

Lucrările de alimentare cu apă a celor patru comune incluse în proiect vor fi realizate etapizat, pe o perioadă de 24 de luni, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Cluj. Investiţia presupune realizarea a 52 km de conducte de alimentare cu apă, 7 staţii de pompare şi 5 rezervoare de înmagazinare a apei, alimentate cu panouri fotovoltaice.

’’Alături de investiţiile recent încheiate de Consiliul Judeţean Cluj în reabilitarea şi modernizarea drumurilor din zonă, acesta va aduce un plus de bunăstare şi confort celor aproximativ 9.500 de locuitori din arealul clujean al Munţilor Apuseni. Ca un următor pas înainte, analizăm, împreună cu Compania de Apă Someş, implementarea unei soluţii de canalizare inteligentă alternativă, pentru procesarea apelor uzate’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO