ZF Transilvania

Compania de Apă Someş investeşte 125 mil. lei în modernizarea echipamentelor pentru captarea şi tratarea apei

Compania de Apă Someş investeşte 125 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

17.10.2023, 17:39 68

Compania de Apă Someş, operator regional de apă aflat sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, derulează un program de investiţii de aproximativ 125 mil. lei (peste 25 mil. euro), finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Infrastructură Mare POIM 2014-2020, pentru modernizarea echipamentelor şi proceselor tehnice care vizează captarea şi tratarea apei furnizate clujenilor.

’’Lucrările înaintează în ritm alert, termenul de finalizare estimat fiind primul trimestru al anului următor. Este foarte important ca apa care ajunge în casele a sute de mii de clujeni să fie de cea mai bună calitate. Tocmai de aceea am şi demarat aceste investiţii din bani europeni, capabile să îmbunătăţească semnificativ procesele de captare, transport şi tratare a apei potabile’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

În prezent se lucrează la reabilitarea celor 108 puţuri de captare, la realizarea a circa 19,4 km de conducte şi drenuri, respectiv la implementarea sistemului de monitorizare şi control SCADA. De asemenea, în final, va fi realizat un nou front de captare şi va fi construit un dig. De asemenea, investiţia privind reabilitarea şi modernizarea uneia dintre cele mai importate staţii de tratare a apei din judeţul Cluj-Gilău, ce asigură potabilitatea a peste 52 de milioane de mc de apă anual, este în plină desfăşurare, potrivit comunicatului de presă transmis de CJ Cluj. În acest moment se lucrează la reabilitarea staţiei de microsite, a decantoarelor şi a staţiei de filtre, dar şi la construirea unui nou laborator de analiză a calităţii apei şi a unei microhidrocentrale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO