ZF Transilvania

Cluj-Napoca investeşte 900.000 de lei în amenajarea unui parc

Autor: Laurentiu Cotu

28.02.2012, 14:09 138

Primăria municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) vor demara o investiţie în amenajarea unui parc universitar public. În acest sens, municipalitatea Cluj-Napoca va aloca suma de 900.000 de lei (circa 200.000 de euro) de la bugetul local pentru amenajări, iar USAMV Cluj va contribui cu terenul. Parcul va avea două căi de acces, pe străzile Govora şi Gheorghe Dima şi va fi al doilea ca mărime din Cluj-Napoca, după Parcul Central.

Investiţia presupune amenajarea unei zone de circa 3 hectare, aflată în proprietatea USAMV, zonă care face legătura între cartierul Zorilor şi campusul universitar. Proiectul prevede delimitarea parcului printr-un gard şi un aliniament de arbori, realizarea unor alei, reabilitarea rezervorului de apă, construirea unui foişor, precum şi crearea unei zone de relaxare cu bănci şi mese. Parcul se va numi "Profesor Iuliu Prodan".

În acelaşi program de asociere va fi deschisă publicului şi grădina agrobotanică a USAMV, cu o suprafaţă de aproximativ 3 hectare, accesul publicului făcându-se pe bază de bilet de intrare. Asocierea pentru ambele proiecte a fost aprobată de Senatul USAMV pentru o perioadă de 10 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO