ZF Transilvania

CJ Maramureş are în plan construirea unui aquapark de peste 39 mil. euro în oraşul Baia Sprie

CJ Maramureş are în plan construirea unui aquapark de...

Autor: Laurentiu Cotu

01.08.2023, 16:49 174

Consiliul Judeţean Maramureş are în plan un proiect de investiţii de peste 39 mil. euro ce prevede construirea unui aquapark cu o capacitate de 3.000 de persoane în zona oraşului Baia Sprie. Un prim pas în acest sens a fost aprobarea studiul de fezabilitate pentru proiectul privind realizarea primului aquapark din judeţul Maramureş.

’’În paralel, pregătim cererile de finanţare, iar în luna august vom depune proiectul, în valoare totală de peste 39 milioane de euro, pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional - POR, durata de realizare a acestuia fiind de 36 de luni. Complexul de agrement aquapark din Maramureş va avea o capacitate totală de 3.000 de persoane, 2.000 de persoane la exterior şi 1.000 de persoane la interior, urmând să fie amenajat pe o suprafaţă totală de 130.000 de metri pătraţi’’, a spus Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Zona de agrement exterioară va fi dotată cu 3 bazine exterioare (piscină de relaxare, piscină cu valuri), bazin pentru ansamblu tobogane, spaţii comerciale, terenuri sport, terase exterioare şi spaţii verzi. De asemenea, vor fi realizate 556 de locuri de parcare pentru autoturisme şi alte 10 locuri de parcare pentru autobuze.

Corpul principal al aquaparkului va cuprinde piscină interioară cu zonă de hidromasaj, bazin interior de înot, piscină destinată copiilor cu vârste de 1-7 ani, piscină pentru ansamblu tobogane de interior, piscină interioară exclusiv adulţi, zonă wellness saună, hammam, bazine cu apă sărată, zonă de restaurant şi zonă de vestiar cu depozitare, 94 de cabine de schimb şi 1.010 dulapuri cu sistem de închidere individual.

 
 

             

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO