ZF Transilvania

CJ Iaşi a finalizat o investiţie de 79 mil. lei în reabilitarea a 29,5 km de drum judeţean

CJ Iaşi a finalizat o investiţie de 79 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

08.11.2023, 16:42 111

Consiliul Judeţean Iaşi a finalizat un proiect de investiţii de aproximativ 79 mil. lei (aproximativ 16 mil. euro), TVA inclus, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară6, ce a presupus modenizarea a 29,5 km care asigură legătura dintre DJ 282 limita municipiului Iaşi - Rediu – Movileni - Gropniţa - DJ 281D.

Lucrările de modernizare au inclus lărgirea şi consolidarea drumului, asigurarea elementelor de scurgere a apelor pluviale prin realizarea de şanţuri, rigole şi puţuri absorbante, reabilitarea podurilor şi podeţelor pe tot traseul drumului, amenajarea drumurilor laterale şi a trecerilor la nivel cu cale ferată, precum şi montarea unor parapeţi de siguranţă, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Iaşi.

’’Axa rutieră strategică 1 Iaşi-Suceava reprezintă unul dintre proiectele majore privind modernizarea infrastructurii rutiere a judeţului nostru, prin care reuşim să asigurăm conectivitatea interjudeţeană, un pas important în dezvoltarea judeţelor din regiunea Moldovei. Acest proiect a fost, încă de la iniţierea discuţiilor dintre Consiliul Judeţean Iaşi şi Consiliul Judeţean Suceava, o adevărată provocare, dat fiind faptul că discutăm despre cel mai mare obiectiv de investiţii derulat de o autoritate publică locală.’’, a declarat Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, într-un comunicat de presă.

În luna martie 2023, Consiliul Judeţean Iaşi a recapţionat lucrările de pe lotul 2 al axei rutiere strategice Iaşi-Suceava, cu o lungime de 20 km, investiţia ridicându-se la 64,3 mil. lei. Lucrările de pe lotul 3 al axei rutiere strategice Iaşi-Suceava, ce cuprinde peste 40 km se află în prezent la un stadiu de execuţie de 90%, acestea urmând a fi finalizate până la sfârşitul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO