ZF Transilvania

CJ Cluj vrea să demareze în vară lucrările de construcţie a spitalului regional de urgenţă, proiect de 150 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

14.02.2012, 13:47 237

Consiliul Judeţean Cluj a finalizat negocierile cu primăriile municipiului Cluj-Napoca şi a localităţii Floreşti, în vederea asocierii pentru actualizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru obiectivul "Spitalul Regional de Urgenţă Cluj", investiţie de peste 150 mil. euro. Asocierea va fi condusă şi administrată de către judeţul Cluj, prin Consiliul Judeţean Cluj.

''Proiectul a fost transmis către Ministerul Sănătăţii, care a avizat în principiu protocolul. Avem în vedere ca, în cel mai scurt timp după actualizarea studiului şi a proiectului tehnic, să demarăm etapa a doua, care se referă la procedurile de licitaţie. Sperăm ca în vară să avem finalizate aceste etape, pentru a reuşi să demarăm cât mai repede construirea acestui obiectiv'', a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Potrivit reprezentanţilor CJ Cluj, viitorul spital regional de urgenţă va asigura primirea, investigarea şi tratamentul tuturor categoriilor de urgenţe critice, traumatice, chirurgicale, neurologice, neonatologice şi cazurile grave de arsuri, atât pentru pacienţii clujeni, cât şi pentru ceilalţi locuitori ai regiunii de nord-vest. Construcţia ar urma să fie realizată pe un teren obţinut de CJ Cluj de la Ministerul Apărării, în localitatea Floreşti, judeţul Cluj.

Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Cluj, pune la dispoziţia asocierii, cu titlu gratuit, toate documentaţiile tehnice (studiu de prefezabilitate, studiu de fezabilitate, studiile de arhitectură, caietul de dotări pe camere, proiect tehnic master, etc.) aflate în posesia acestuia, referitoare la obiectivul "Spitalul Regional de Urgenţă Cluj".

Demararea acestei investiţii se va face fie prin licitaţie directă cu plata eşalonată pentru o perioadă de mai mulţi ani de ani, fie printr-un parteneriat public-privat, o cesiune de lucrări prin care se va încerca atragerea unui investitor privat. Investiţia a fost estimată la peste 150 mil. euro, iar noul spital regional de urgenţă Cluj va avea 600 de paturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO