ZF Transilvania

CJ Cluj a accesat o finanţare europeană de 11,7 mil. lei pentru achiziţia de echipamente necesare reducerii riscului de infecţii nosocomiale în spitalele clujene

CJ Cluj a accesat o finanţare europeană de 11,7 mil....

Autor: Laurentiu Cotu

04.12.2023, 16:53 108

Consiliul Judeţean Cluj a accesat o finanţare europeană în valoare totală de 11,7 mil. lei (aproximativ 2,3 mil. euro), TVA inclus, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru proiecte ce vizează reducerea riscului de infecţii nosocomiale în spitalele clujene. Instituţiile medicale din subordinea forului administrativ judeţean care vor beneficia de aceste investiţii din bani europeni sunt Spitalul de Pneumoftiziologie ’’Leon Daniello’’, Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul de Urgenţă pentru Copii, potrivit unui comunicat de presă transmis de CJ Cluj.

Printre dotările ce urmează a fi achiziţionate pentru cele trei unităţi sanitare se află 235 de sisteme digitalizate de monitorizare a igienei mâinilor, 26 de sisteme de purificare şi dezinfectare a aerului, un sistem de prelevare aerofloră, 8.400 de seturi de oxigenoterapie cu umidificator şi cu adaptor inclus, un sistem UV pentru testarea dezinfecţiei mâinilor şi un sistem UV pentru testarea dezinfecţiei suprafeţelor.

Mai sunt propuse spre achiziţionare un sistem automat de identificare microbiană prin spectrometrie de masă, 50 de sisteme de decontaminare/tratare a aerului din încăperi, patru sisteme cu abur şi dezinfectant pentru decontaminare şi dezinfecţie rapidă de nivel înalt a suprafeţelor greu accesibile, în prezenţa umană, un echipament de evidenţiere a încărcăturii microbiologice pe suprafeţe şi un echipament de evidenţiere a încărcăturii microbiologice în aer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO