ZF Transilvania

Cj Bihor investeşte 10,3 mil. lei în renovarea şi echiparea sediului central al bibliotecii judeţene Gheorghe Şincai Oradea

Cj Bihor investeşte 10,3 mil. lei în renovarea şi...

Autor: Laurentiu Cotu

19.02.2024, 17:20 62

Consiliul Judeţean Bihor a demarat un proiect de investiţii de peste 10,3 mil. lei (aproximativ 2,7 mil. euro), inclusiv TVA, finanţat din fonduri europene prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), ce prevede renovarea şi echiparea sediului central al bibliotecii judeţene Gheorghe Şincai Oradea. Lucrările vor fi executate de compania Construcţii Bihor din Oradea, iar termenul de finalizare este de 12 luni.

Renovarea şi echiparea sediului central al bibliotecii presupune delimitarea clădirii iniţiale în două zone distincte, una pentru depozitele de carte şi birourile personalului angajat, iar alta deschisă în totalitate publicului, compusă dintr-un atrium şi spaţii adiacente acestuia, potrivit unui comunicat de presă al CJ Bihor.

’’La parter va fi regândit accesul, vor fi amenajate o cafenea şi o terasă exterioară şi va fi construit un amfiteatru deschis cu zone de expunere cărţi şi lift. Spaţiile de la acest nivel vor fi dedicate activităţilor pentru copii, cu un auditorium special conceput, un atelier de creaţie şi ludotecă (colecţie de jucării şi jocuri). Aici va fi amplasat şi fondul de carte pentru cei mici. La etajul I va fi amenajat un auditorium pentru adulţi, săli de lectură, zone pentru training de competenţe digitale şi zone de expunere cărţi. La etajul II proiectul prevede o sală de conferinţe, o sală de lectură, mediateca şi un studio pentru înregistrări.’’, se arată în comunicatul de presă transmis de CJ Bihor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO