ZF Transilvania

Braşovenii de la Technowood au investit 1,4 mil. euro în creşterea capacităţii de producţie

Braşovenii de la Technowood au investit 1,4 mil. euro...

Autor: Laurentiu Cotu

23.11.2023, 15:58 200

Technowood, producător de scule profesionale pentru prelucrarea lemnului, deţinut de antreprenorii braşoveni Csaba Csomos şi Ferenc Dumitraşcu, a investit 1,4 mil. euro în noi capacităţi de producţie şi ascuţire scule pentru industria lemnului, potrivit unui comunicat de presă transmis de companie.

’’Odată cu noile achiziţii, capacităţile de producţie au crescut. De exemplu, prin achiziţia noului CNC TOP-FACE, capacitatea de ascuţire a pânzelor placate s-a dublat - de la 1.000 la 2.000 pe lună. În plus, afacerea s-a extins, incluzând acum producţia de freze din carbură solidă şi servicii de ascuţire a sculelor pentru industria metalului.’’, se arată în comunicatul de presă al Technowood.

Compania şi-a început activitatea în 2004 ca importator şi distribuitor de scule profesionale pentru prelucrarea lemnului. Ulterior, activitatea Technowood a migrat de la distribuţie spre servicii de ascuţire profesională şi producţie de scule. Dacă în 2018 serviciul de ascuţit debuta cu 5 utilaje, acum compania deţine 15 utilaje performante, inclusiv un echipament modern pentru producţia de freze din carbură. În prezent, Technowood dispune de o echipă de 15 ingineri şi specialişti în prelucrarea metalului pentru industria lemnului şi lucrează cu peste 2.000 de fabrici de mobilă şi prelucrători de lemn din România.

’’Cei aproximativ 2.000 de clienţi vin cu probleme specifice, au diverse nevoi de producţie, iar noi le punem la dispoziţie toate cunoştinţele şi utilajele noastre pentru a proiecta şi ascuţi scule cu precizie de microni.’’, a spus Ferenc Dumitraşcu, director de vânzări Technowood, într-un comunicat de presă.

Compania Technowood a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 5,7 mil. lei (peste 1,1 mil. euro), un profit net de 66.441 (13.500 de euro), având un număr mediu de 15 angajaţI, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor. Compania estimează că până în anul 2026 va ajunge la o cifră de afaceri de 3 mil. euro. Technowood este deţinută de antreprenorii braşoveni Csaba Csomos şi Ferenc Dumitraşcu.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO