ZF News

Ziua Z pentru Grecia: cum evoluează euro pe piaţa interbancară

Ziua Z pentru Grecia: cum evoluează euro pe piaţa...

Autor: Liviu Popescu

22.06.2015, 11:40 3065

Euro s-a apropiat de pragul de 4,9 lei pe piaţa interbancară în jurul orei 9:00, ulterior moneda europeană ajungând în jurul nivelului de 4,85 lei pe unitate. Vineri, BNR a anunţat un curs de referinţă de 4,48 de lei pe unitate.

Situaţia tot mai tensionată cu privirea la situaţia Greciei, care are în faţă un posibil default, influenţează cursul de schimb euro-leu. Astăzi, miniştrii de finanţe din zona euro şi liderii politici ai uniunii monetare se vor întâlni pentru a discuta situaţia din Grecia.

„Perechea euro/leu este probabil să urmeze o tendinţă descendentă pe fondul unor ştiri încurajatoare privind planul trimis de guvernul grec înaintea negocierilor de la summitul de urgenţă european de astăzi”, scriu analiştii ING Bank într-un raport.

Pe piaţa interbancară, perechea dolar-leu a depăşit uşor nivelul de 3,95 de lei.

„În cazul unui deznodământ negativ, perechea euro-leu este probabil să testeze nivelul de 4,52 de lei cu banca centrală cel mai probabil prezentă în piaţa pentru a tempera volatilitatea”, au adăugat analiştii ING.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO