ZF News

Ţiriac transformă în capital împrumuturi de peste 100 mil. € acordate unor firme imobiliare

Ţiriac transformă în capital împrumuturi de peste 100...

Autor: Dana Ciriperu

03.03.2015, 00:04 195
Masterange România, compania care operează Clubul rezidenţial Ste­jarii, şi Automotive Real Estate, care ges­tionează showroom-urile auto din por­to­foliul diviziei Ţiriac Imo­biliare, au pri­mit în ianuarie două majorări de ca­pital cu o valoare de peste 103 mil. euro, potrivit datelor de la Registrul Co­mer­ţului.
 
„În cazul celor două companii, parte a gru­pului Ţiriac, majorările de ca­pital social nu reprezintă o infuzie de ca­pital. A fost efectuată capita­lizarea unor împrumuturi de la acţionari - îm­pru­muturi anterior utili­zate în in­vestiţii, conform pre­ve­derilor Legii 31/1990 cu com­pletările şi modificările ul­te­rioare“, spun reprezentanţii gru­pului Ţiriac.
 
Masterange România apare în datele oficiale cu o majorare de capital de 61,7 mil. euro, în timp ce capitalul Automotive Real Estate a fost majorat cu 42,1 mil. euro. Sumele vin din Cipru unde sunt înregistraţi şi acţionarii celor două companii, Masterange Limited, res­pectiv Sungrove şi Daneridge Limi­ted, potrivit Registrului Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO