Bănci și Asigurări

Şeful Allianz-Ţiriac: Se vorbeşte prea mult despre RCA. Trebuie să ne uităm şi la asigurările de case

Remi Vriganud, şeful Allianz-Ţiriac

Remi Vriganud, şeful Allianz-Ţiriac

Autor: Adrian Dumitrache

23.12.2014, 08:26 590

Remi Vriganud, austriacul care conduce de doi ani şi jumătate cea mai mare companie locală de asigurări, spune că în ultima perioadă se vorbeşte foarte mult despre poliţele de răspundere civilă auto (RCA), dar că o atenţie sporită ar trebui acordată asigurărilor de locuinţe sau de răspundere civilă, unde gradul de penetrare în rândul populaţiei este redus.

„La RCA avem un grad de cuprindere de peste 85%, dar la case nu depăşim 20%. Aici ar trebui să îşi concentreze atenţia asigurătorii, dar şi populaţia. De ce se poate plăti, în medie, 120 de euro pe o asigurare RCA pentru o maşină care costă 10-15 mii de euro şi când vine vorba de locuinţă, cu o valoare de câteva zeci de mii de euro în mediul urban, uităm să încheiem un contract de asigurare, în condiţiile în care România are un risc seismic ridicat.“

Poliţele RCA, în schimbul cărora asigură­torii au încasat aproape 2 miliarde de lei în primele nouă luni din acest an, au fost în centrul unui scandal în ultimele săptămâni, mai multe service-uri auto şi unii transportatori acuzând firmele de asigurări că majorează nejustificat tarifele, fără să îmbunătăţească în acelaşi timp şi serviciile oferite.

Asigurătorii vor avea de anul viitor o nouă normă RCA, care va introduce un preţ de referinţă la lucrările de reparaţii. Vrignaud crede însă că tranziţia către o piaţă normală va mai dura câţiva ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO