ZF News

Şeful Ryanair, lovit cu plăcinte de activişti la propriul său protest

Şeful Ryanair, lovit cu plăcinte de activişti la...

Autor: Daniel Belu

10.09.2023, 08:42 289

Şeful Ryanair a fost atacat cu plăcinte cu cremă de activiştii de mediu în timp ce se pregătea pentru protestul companiei sale aeriene la sediul Comisiei Europene din Belgia, conform Bloomberg.

Michael O'Leary sorta cutiile alături de un decupaj de carton al preşedintelui CE, Ursula von der Leyen, când un activist s-a apropiat brusc şi i-a dat cu o plăcintă cu cremă pe faţă. Atacul ei a fost urmat rapid de un altul, care i-a aterizat de data aceasta în ceafă, potrivit unui videoclip postat pe reţelele de socializare.

Activiştii au strigat "Bine aţi venit în Belgia" şi i-au spus să înceteze poluarea cu avioane. O'Leary, acoperit de cremă, a răspuns "Bravo", apoi şi-a scos jacheta şi a continuat să se pregătească pentru evenimentul său.

O'Leary s-a aflat la Bruxelles pentru a promova petiţia Ryanair prin care solicită CE să protejeze survolarea Europei atunci când controlorii de trafic aerian intră în grevă. Compania irlandeză a fost nevoită să anuleze sute de zboruri în această vară din cauza grevelor controlorilor de trafic aerian şi a declarat că peste 1 milion de persoane au semnat petiţia sa.

"Niciodată nu am avut parte de o primire atât de călduroasă", a declarat O'Leary după atac, potrivit unui reportaj din ziarul belgian La Dernière Heure. "Din nefericire, au fost ecologişti, iar crema a fost artificială. Îi invit pe pasageri să vină în Irlanda, unde crema este mai bună!"

Ryanair a postat ulterior o fotografie cu O'Leary cu cremă pe faţă.

"În loc să cumpere plăcinte cu cremă, ar fi putut cumpăra un zbor din Belgia la acelaşi preţ", a spus compania aeriană.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO