ZF News

Rulajele cu acţiuni au aterizat sub 5 mil. euro

Rulajele cu acţiuni au aterizat sub 5 mil. euro

Autor: Roxana Pricop

27.02.2015, 00:03 209

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis şedinţa de tran­zacţionare de joi, 26 februarie, cu rulajele de 4,7 milioane de euro, cele mai scăzute din ultimele două săptămâni. Com­parativ cu şedinţa de miercuri, rulajele au scăzut cu 45%.

Rulajul a fost dominat de tranzacţiile cu titlurile Fondul Proprietatea (FP), Transelectrica (TEL), OMV Petrom (SNP), Banca Transilvania (TLV) şi BRD - Groupe Societe Ge­nerale (BRD). Indicele BET Plus, de referinţă, şi indicele BET al celor mai lichide zece acţiuni, au scăzut cu câte 0,7%, după ce în deschiderea şedinţei de joi au urcat cu 0,3%.

BET Plus cuprinde cele mai lichide 40 de acţiuni din piaţa reglementată, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

Primele două acţiuni după lichiditate au fost Fondul Pro­prie­tatea şi Transelectrica cu operaţiuni de 6,6 milioane de lei, respectiv 2,2 milioane de lei. Cotaţia Fondul Proprietatea a scăzut cu 1,4%, iar cea a Transelectrica cu 1,3%. Miercuri, Fon­dul Proprietatea a închis în scădere cu 2,2%, cel mai puternic declin din ultimele peste patru luni.

Titlurile Banca Transilvania au coborât cu 1,6% pe un rulaj de puţin peste 1,4 milioane de lei, în timp ce acţiunile BRD au scăzut cu 0,7%, după transferuri de circa 1,3 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO