ZF News

(P) CEMACON SA în creştere, cărămidă cu cărămidă

25.04.2012, 09:56 894

Producătorul de cărămidă din Zalău, Cemacon SA, a înregistrat după primele trei luni ale anului 2012 o creştere a vânzărilor de 30% faţă de perioada precedentă a anului trecut.

Cărămizile POROBLOC, disponibile într-o gamă diversă, cu diferite dimensiuni, proprietăţi termice şi caracteristici tehnice, destinate construirii pereţilor interiori şi exteriori, sunt produse de către Cemacon SA cu cea mai mare şi mai modernă linie de producţie de profil din ţară, la cel mai bun raport calitate / preţ.
Deşi piaţa construcţiilor din România se confruntă cu mari greutăţi în ultimii ani, evoluţia constant ascendentă a Cemacon SA demonstrează că motorul oricărei afaceri este managementul eficient.
"Performanţelede vânzăripe care Cemacon SA a reuşit să le înregistreze chiarşi pe fondul scăderii pieţei materialelor de construcţii au venit ca urmare a unor măsuri corecte şi eficiente, bazate pe buna cunoaştere a pieţei şi pe intuirea exactă a tendinţelor acesteia, pe care managementul Cemacon SA le-a operat cu responsabilitate", afirmă Liviu Stoleru, Director General Cemacon SA.
"În luna septembrie a anului trecut, Cemacon SA a implementat cu succes un plan de restructurare, elaborat de management, prin care au fost asigurate soluţiile pentru depăşirea perioadei de extrasezon. În februarie 2012, a fost repornită activitatea de producţie la fabrica de la Recea, cea mai mare şi modernă facilitate de producţie de blocuri ceramice din România. Managementul companiei a reuşit şi în 2012 reducerea bazei de costuri fixe, prin eficientizări la nivelul personalului indirect şi direct productiv, numărul total al angajaţilor Cemacon fiind redus cu 22% faţă de anul precedent. Pe de altă parte, în urma renegocierii contractelor cu principalii furnizori, prin restructurarea unor procese operaţionale şi printr-un control al nivelului stocurilor, s-au pus bazele obţinerii unei profitabilităţi din activitatea de exploatare superioară celei din 2011", explică Stoleru.
În luna martie 2012, Cemacon SA a obţinut acceptul ANAF în vederea reeşalonării datoriilor acumulate, pentru o perioadă de 30 de luni, ceea ce va contribui substanţial la relaxarea presiunilor de plăţi.
"Luând în considerare, pe de o parte, contextul actual şi perspectivele imediate de pe piaţa materialelor de zidărie, iar, pe de altă parte, resursele interne ale companiei, produsele de calitate premium, costurile de producţie competitive, strategia de vânzări şi echipa de management actuală, precum şi sprijinul activ al acţionarilor şi al băncii finanţatoare, privit ca o precondiţie a performanţei, managementul executiv al Cemacon SA îşi propune în continuare obiective ambiţioase pentru anul 2012, însemnând continuarea expansiunii cotei de piaţă în condiţii de revenire pe profit a activităţii companiei", apreciază Directorul General al Cemacon SA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO