ZF News

Ministerul Transporturilor vrea să disponibilizeze între 7.100 şi 8.300 de angajaţi ai companiilor feroviare

Ministerul Transporturilor vrea să disponibilizeze între 7.100 şi 8.300 de angajaţi ai companiilor feroviare
23.08.2010, 14:51 67

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) vrea sădisponibilizeze între 7.100 şi 8.300 de angajaţi de la societăţileferoviare, ceea ce împreună cu alte măsuri de reducere acheltuielilor companiilor va duce la economii de 788 milioane delei în 2011 faţă de acest an, informeaza Mediafax.

Numărul disponibilizărilor variază în funcţie dedisponibilitatea partenerilor sociali de a renunţa la uneledrepturi, cum ar fi bonurile de masă, ajutoare materiale de Paşte,Crăciun şi Ziua Feroviarului, prime de vacanţă şi autorizaţii şipermise. Unele dintre aceste drepturi ar urma să fie suspendatepentru anul 2011.

Cei mai mulţi disponibilizaţi vor fi la CFR Marfă (între 3.400şi 4.600 de persoane). Celelalte persoane afectate sunt angajate laCFR Călători (2.075) şi CFR SA (1.630).

Măsurile de reducere a cheltuielilor la CFR Marfă vizeazăeconomii de 300 milioane de lei prin reorganizarea prin absorbţieîn CFR Marfă a filialelor SC Întreţinere Reparaţii LocomotiveUtilaje şi SC Întreţinere şi Reparaţii Vagoane, compensareadatoriilor pe care le au CET-urile Arad, Govora, Bacău, Braşov,Iaşi către CFR Marfă cu datoriile pe cale le are CFR Marfă cătrebugetul de stat şi transferul navelor ferry-boat în administraţiaMinisterului Apărării Naţionale.

Alte măsuri se referă la eliminarea accizei la motorinaconsumată în transportul feroviar, valorificarea activelorneperformante, care nu participă la realizarea de venituri,separarea activităţii de vânzare servicii de activitateapost-vânzare, reorganizarea subunităţilor de vagoane, închidereaunor puncte de lucru ce îşi desfaşoară activitatea în spaţiile CFRSA sau altor terţi, conducând la economii din chirii şi utilităţişi reorganizarea structurii centrale a CFR Marfă. Citiţi mai multpe Mediafax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO