ZF News

Macromex a vândut zece companii către un grup danez şi atacă piaţa din nordul Europei cu îngheţata La Strada

Dan Minulescu (47 de ani) a intrat în afaceri în anul 1992, pornind la drum cu doar 2.000 de dolari împrumutaţi de la prieteni.

Dan Minulescu (47 de ani) a intrat în afaceri în anul 1992, pornind la drum cu doar 2.000 de dolari împrumutaţi de la prieteni.

Autor: Mădălina Panaete

25.02.2015, 00:08 1898

Antreprenorul Dan Minulescu, care a construit grupul Macromex cu afaceri de peste 100 mil. euro, a vândut zece dintre firmele sale către un grup din Danemarca şi a încheiat cu acesta un parteneriat pentru distribuţia îngheţatei La Strada în nordul Europei.

La Strada este un brand de îngheţată creat de antreprenor în 2012, cu care acesta a decis să atace segmentul premium. Îngheţata produsă în Franţa va fi vândută ca urmare a acestui parteneriat şi pe piaţa din Danemarca. Consumul de îngheţată este printre cele mai mari în ţările din nordul Europei, deşi vremea este mai rece. Spre deosebire de România, în ţările nordice se consumă îngheţată tot timpul anului, nu doar vara.

Dan Minulescu, CEO şi acţionar al Macromex, spune că piaţa daneză este una cu potenţial ridicat în următorii doi ani, după ce compania  a făcut o listare-test a produselor în magazinele unui retailer în 2014.

ZF a scris ieri că Macromex vinde mai multe firme, printre care Macromex Invest, Macromex Compact, Macromex Shipping şi Macromex Frozen Vegetables, către grupul BPI, cu afaceri de 165 milioane de euro. Dan Minulescu a răspuns solicitării ZF şi spune că grupul pe care îl conduce a vândut zece companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO