ZF News

Getin Holding a majorat capitalul RIB cu 14 milioane lei şi a împrumutat băncii 1,8 milioane euro

Getin Holding a majorat capitalul RIB cu 14 milioane lei...

Autor: Raluca Ghinea

09.03.2015, 15:21 288

Majorarea fondurilor proprii ale băncii face parte din strategia grupului de a-şi dezvolta şi consolida poziţia pe piaţa locală.

"Aportul de capital este o reconfirmare a angajamentului acţionarului majoritar al RIB de a susţine şi dezvoltă creşterea pe piaţă locală. Anul 2015 este un an foarte important pentru noi, este anul în care eforturile interne pentru transformarea băncii într-o instituţie pregătită să ofere produse şi servicii simple, eficiente şi uşor de accesat vor fi dezvăluite sub formă unei noi abordări de business şi de comunicare", a declarat într-un comunicat Stephen Orlesky, CEO Romanian Internaţional Bank.

O operaţiune similară a avut loc în toamna anului trecut, când Getin Holding a majorat capitalul băncii locale cu 39,64 milioane lei (9 milioane euro), la 123 milioane lei, şi i-a acordat un împrumut subordonat de 2,5 milioane euro.

Polonezii au intrat pe piaţa românească la finele anului 2013, când a achiziţionat integral RIB, iar anul trecut au cumpărat şi VB Leasing, operaţiune încheiată în toamnă. Compania de leasing îşi va desfăşura în continuare activitatea sub denumirea Idea Leasing, brandul sub care grupul operează şi pe celelalte patru pieţe unde este prezent.

RIB activează pe piaţa românească din anul 1998 şi are o reţea de 34 de sucursale, dintre care 15 în Bucureşti şi restul la nivel naţional.

Getin Holding mai desfăşoară activităţi, pe lângă Polonia şi România, în Rusia, Ucraina şi Belarus, în domeniul bancar, al intermedierilor financiare, asigurărilor şi al leasingului.

Grupul financiar polonez, fondat de omul de afaceri Leszek Czarnecki, este una dintre cele mai mari companii listate la bursa din Varşovia. Czarnecki deţine în prezent 55,8% din acţiunile Getin Holding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO