ZF News

Dan Minulescu vinde patru companii din grupul Macromex

Dan Minulescu vinde patru companii din grupul Macromex

Autor: Mădălina Dediu Panaete

24.02.2015, 00:07 2822

Grupul Macromex, cel mai mare distribuitor de produse congelate controlat de antreprenorul român Dan Minulescu, a ieşit din acţionariatul a patru companii prin vânzarea părţilor sociale către companiile BPI şi Westcon din Da­nemarca, conform datelor din Monitorul Oficial.

Prin această tranzacţie, grupul danez cu activitate în comerţul cu carne BPI, care are afaceri de 165 mil. euro, a devenit acţionar majoritar al Macromex Invest, Macromex Compact, Macromex Shipping şi Macromex Frozen Vegetables. Compania Westcon a devenit acţionar minoritar.

Cele patru companii, care au ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata al cărnii şi produselor din carne, au avut în 2013 afaceri cumulate de peste 11 mil. lei (2,5 mil. euro), conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Aceste patru companii nu fac parte însă din businessul de bază al grupului de import şi distribuţie, Macromex - cea mai mare companie din grupul controlat de Minulescu, având în 2013 afaceri de 440 mil. lei (100 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO