ZF News

Actorul Mattew Perry, cunoscut pentru rolul carismaticului Chandler din serialul Friends, a murit la 54 de ani

Actorul Mattew Perry, cunoscut pentru rolul...

Autor: Liviu Popescu

29.10.2023, 07:37 3397

Actorul american Mattew Perry, care a câştigat faima internaţională odată cu interpretarea carismatului personaj Chandler din serialul Friends, a fost găsit mort în reşedinţa sa din Los Angeles. Actorul avea 54 de ani,  scrie presa internaţională.

"Suntem devastaţi de moartea prietenului nostru drag Matthew Perry", a declarat Warner Bros. Television, care a produs Friends, într-un comunicat citat de Yahoo Entertainment. "Matthew a fost un actor incredibil de talentat. ... Impactul geniului său comic a fost resimţit în întreaga lume, iar moştenirea sa va continua să trăiască în inimile multora.

"Este o zi sfâşietoare şi trimitem dragostea noastră familiei sale, celor dragi. şi tuturor fanilor săi devotaţi."

Potrivit Los Angeles Times, se pare că Perry s-a înecat în cada sa cu hidromasaj. Autorităţile au ajuns la casa actorului din cartierul Pacific Palisades la ora 16.00, a relatat Times, unde a fost descoperit fără răspuns. Nu se bănuieşte că ar fi vorba de o crimă. Ancheta este în curs de desfăşurare, iar cauza morţii nu a fost făcută publică.

După ce a jucat în Friends, a revenit din nou la televizor pentru roluri principale în comedii de scurtă durată precum Studio 60 on the Sunset Strip, Mr. Sunshine, Go On şi o reluare a serialului The Odd Couple alături de Thomas Lennon. În 2021, s-a alăturat colegilor săi din Friends în mai 2021 pentru o ediţie specială de reuniune pe HBO Max.

Pe marele ecran, Perry a jucat în filme precum The Whole Nine Yards, 17 Again şi Fools Rush In. Anul trecut, Perry a lansat o carte de memorii intitulată Friends, Lovers and the Big Terrible Thing. În carte, actorul a povestit luptele sale cu consumul de substanţe, precum şi a detaliat relaţia sa complicată cu lumina reflectoarelor.

În urma lansării memoriilor, el a vorbit pentru prima dată despre unele dintre luptele sale private de sănătate, inclusiv despre un incident din 2018 în care colonul său a explodat din cauza consumului de opioide.

"Medicii i-au spus familiei mele că am avut o şansă de 2% să trăiesc", a declarat Perry pentru People. "Am fost pus pe un lucru numit maşină ECMO, care face toată respiraţia pentru inima şi plămânii tăi. Şi asta se numeşte "Ave Maria". Nimeni nu supravieţuieşte aşa ceva".

Într-un interviu acordat Washington Post în noiembrie 2022, Perry a declarat despre cartea sa de memorii: "Mă pune pe hartă şi oamenii vorbesc din nou despre mine. Este plăcut, pentru că au trecut cinci sau şase ani în care nu a existat aşa ceva. Uneori mă gândesc că am trecut prin dependenţă, alcoolism şi faimă, totul pentru a face ceea ce fac acum, adică să ajut oamenii."

 

Pe măsură ce s-a răspândit vestea morţii lui Perry, prietenii şi colegii i-au adus un omagiu pe reţelele de socializare, printre care Maggie Wheeler, care a jucat rolul lui Janice, iubita lui Chandler, care a jucat şi în Friends; Yvette Nicole Brown, colega de platou din Odd Couple; şi Meredith Salenger, care a jucat cu Perry în A Night in the Life of Jimmy Reardon, unul dintre rolurile sale de dinainte de Friends.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO