ZF Supliment Medical&Pharma

Supliment ZF Medical & Pharma. Industria farmaceutică. Marii operatori din retailul farmaceutic au continuat investiţiile în 2022. Resursa umană este cea mai mare provocare

24 apr 2023 Autor: Georgiana Mihalache

Sunt aproape 8.200 de farmacii la nivel naţional, cu 1.200 de unităţi mai multe faţă de acum un deceniu.

Marile reţele de farmacii au în continuare planuri de investiţii şi de consolidare pe piaţa locală, în ciuda provocărilor din ultimii ani, care au marcat industria retailului farma, de peste 24 mld. lei anual.

„Ţinând cont de contextul actual caracterizat de inflaţie mare, tensiuni geopolitice şi o încetinire a creşterii economiei româneşti, rămânem rezervat optimişti că 2023 va fi unul mai bun decât 2022”, au transmis reprezentanţii grupului A&D Pharma, din care fac parte farmaciile Dr. Max şi distribuitorul de medicamente Mediplus. De altfel, A&D Pharma este unul dintre cele mai mari grupuri din retailul farma, având afacerile de distribuţie şi farmacii legate.

Ca planuri de investiţie, reprezentanţii A&D Pharma vor să deschidă un nou deposit automatizat de circa 6.000 mp la Craiova.

Grupul are în lucru şi finalizarea centrului logistic naţional. „De asemenea, vom continua să investim în dezvolta rea omnichannel şi în extinderea lanţului de farmacii, deoarece ne propunem să continuăm să fim aproape de pacienţii noştri”, au mai transmis reprezentanţii A&D Pharma.

 

Explorarea oportunităţilor

Pentru grupul Farmexim – HelpNet – El Pharma, anul 2022 a venit cu noi linii de dezvoltare, cum ar fi El Pharma, prin care produc„torii de medicamente primesc servicii farmaceutice complete de distribuţie şi reprezentare.

„Perioada dificilă, pe care am traversat-o cu toţii, ne-a învăţat că adaptarea este cheia. În organizaţia noastră, am digitalizat procese cu succes, munca remote sau în sistem hibrid a câştigat tot mai mult teren, iar aceasta este o lecţie valoroasă de adaptare şi de adoptare a soluţiilor care se pliază pe specificul business-ului”, a spus Nikolay Kolev, managing director al Farmexim & HelpNet.

 

Aşteptări pentru 2023

Provocările anului 2023 ţin de atragerea noilor talente, menţinerea acţionarilor actuali şi accesul la medicamente, mai ales că în ultimul an au fost mai multe lipsuri de medicamente din piaţă.

„Vom continua să investim în cea mai importantă resursă din companie, resursa umană, prin implementarea unor programe dedicate, de dezvoltare profesională şi personală, au mai adăugat  reprezentanţii A&D Pharma.

„Printre provocările anului care a trecut au fost şi atragerea noilor talente şi menţinerea angajaţilor”, mai spun reprezentanţii A&D Pharma.

 

Parteneri: