ZF Live

ZF Live. Valentin Nechita, director naţional de vânzări pentru compania de stivuitoare Util S.P.C.: Am încheiat anul trecut cu vânzări de 90 mil. lei, iar anul acesta vom ajunge la 100 mil. lei. În 2023, vedem o stagnare a pieţei de logistică după ani consecutivi de creştere. Bani sunt, dorinţă este, dar clienţii se tem de investiţii, aşa că le amână

Valentin Nechita, director naţional de vânzări al Util S.P.C.

Valentin Nechita, director naţional de vânzări al Util S.P.C.

Autor: Alexandra Matei

03.10.2023, 18:00 78

Util S.P.C. vinde anual circa 800-1.000 de stivuitoare aduse din import, fiind distribuitor pe plan local al unor branduri importante de utilaje şi echipamente de intralogistică la nivel mondial precum Crown (SUA), Hyundai (Coreea de Sud) şi Hangcha (China).

Valentin Nechita, director naţional de vânzări al Util S.P.C., companie din Giurgiu care distribuie stivuitoare şi alte echipamente intralogistice de la furnizori străini, spune că în piaţa de logistică se vede o stagnare, întrucât, deşi există bani şi dorinţă din partea clienţilor, multe investiţii se amână pentru perioade scurte, din cauza temerilor privind contextul economic.

Totuşi, susţine el, pentru 2023 sunt estimate vânzări de circa 100 mil. lei, cu 10 mil. lei mai mult decât anul anterior. „În acest an, piaţa de logistică are o uşoară stagnare, după ani întregi de creşteri, care vine din teama clienţilor de a achiziţiona şi a se dezvolta. Banii sunt prezenţi în piaţă, dorinţă este, doar că potenţialii clienţi amână investiţiile pentru o perioadă scurtă. Anul trecut am încheiat cu vânzări de 90 mil. lei, iar estimarea pentru acest an este să ajungem la 100 mil. lei. Nu am avut scăderi, am crescut de la an la an, chiar dacă piaţa a stagnat. Creştem atât prin numărul de bucăţi vândute, cât şi prin creşterea preţului per utilaj“, a spus Valentin Nechita, director naţional de vânzări al Util S.P.C., la emisunea online de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO