ZF Live

ZF Live. Stere Farmache, Fondul Român de Contragarantare (FRC): Ne concentrăm pe programe de garantare pentru sprijinirea accesului la finanţare al IMM-urilor din domeniul construcţiilor şi cel al digitalizării

Autor: Alexandra Matei

16.10.2023, 16:15 496

♦ Două dintre programele către care este îndreptată atenţia în acest moment sunt Garant Construct şi Innovation ♦ Suma maximă pe care o poate accesa un IMM este de 10 mil. lei în cazul ambelor programe, iar dosarele mai pot fi depuse până la 31 decembrie 2023.

În această perioadă, spune Stere Farmache, preşedintele directoratului Fondului Român de Contragarantare (FRC), focusul este centrat pe programele de garantare pentru sprijnirea accesului la finanţare al IMM-urilor din domeniul construcţiilor şi cel al digitalizării.

Astfel, două dintre programele către care este îndreptată atenţia în acest moment sunt Garant Construct şi Innovation.

„În momentul de faţă, suntem concentraţi pe aceste programe de garantare în cont şi nume stat pentru sprijinirea accesului la finanţare al IMM-urilor din domeniul construcţiilor şi cel al inovaţiei pentru acele IMM-uri care îşi propun să retehnologizeze, să breveteze anumite produse sau servicii sau care îşi propun să facă investiţii în digitalizare. Aceste garanţii au şi o componentă de ajutor de stat, care constă în beneficierea de o garanţie a statului. În plus, ele reprezintă un sprijin financiar pentru că dobânzile, comisioanele de analiză, de gestiune, de garantare sunt suportate de stat”, a spus preşedintele FRC la emisiunea online de business ZF Live.

Pentru programul Garant Construct, mai spune el, cadrul normativ este reprezentat de un cadru temporar de sprijin pentru agresiunea Ucrainei, în care statul român este abilitat să acorde garanţii pentru IMM-urile din zona construcţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO