ZF Live

ZF Live. Ştefan Ciobotaru, fondator Treizeci la Oră: Pentru ca oamenii să circule cât mai puţin cu maşina personală trebuie să fie foarte scump să te urci în maşină. Transportul cu maşina este foarte ieftin în România, iar cât timp un drum cu transportul public durează mai mult decât unul cu maşina, oamenii nu vor alege transportul public.

Autor: Alexandra Matei

09.09.2023, 18:01 1104

♦ „ Autorităţile trebuie să gândească nişte politici pentru a ne determina să nu mai folosim maşina”

Ştefan Ciobotaru, un corporatist care locuieşte în Otopeni, a înfiinţat organizaţia nonguvernamentală Treizeci la Oră, care încurajează mersul cu bicicleta, mersul pe jos sau transportul în comun şi a pornit din centrul comunităţii în care trăieşte.

El este de părere că pentru a reduce traficul intens trebuie să fie foarte scump să te urci în maşină, iar în schimbul transportului cu maşina personală sunt necesare alte alternative bine puse la punct – piste de biciclete sau transport public eficient.

„Putem circula mai puţin cu maşina în lipsa unor elemente coercitive, dar într-o măsură insuficientă. Trebuie să fie foarte scump să te urci în maşină, la fel şi parcarea, iar viteza de deplasare ar trebui redusă. Transportul public ar trebui să fie de o calitate crescută – nu e rău în Bucureşti astăzi, dar se poate şi mai bine – şi este nevoie de simulări care să arate durata deplasării din punctul A în punctul B. Ar trebui să apară o reţea de piste de biciclete – astăzi, avem doar câteva piste izolate, care deservesc jumătatea de nord a Bucureştiului”, a spus Ştefan Ciobotaru, fondator al Treizeci la Oră, la emisiunea zilnică de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO