ZF Live

ZF Live Special de la târgul imobiliar Imobiliarium. Pandemia i-a făcut pe oameni să îşi dorească un spaţiu mai mare în locuinţă, iar preţul nu mai este acum criteriul cel mai important

ZF Live Special de la târgul imobiliar Imobiliarium....

Autor: Alexandra Matei

22.10.2022, 11:02 633

♦ Preţurile apartamentelor noi au crescut vizibil în ultima perioadă. Astăzi, un apartament nou cu două camere se încadrează între 60.000 şi 200.000 de euro, în funcţie de zonă ♦ „Oamenii nu mai caută preţ. Toată lumea caută calitate, apropierea de un parc, de o grădiniţă, de o piaţă sau de metrou.”

În piaţa imobiliară au apărut schimbări atât la nivel de clienţi şi preferinţele acestora, cât şi în ceea ce priveşte abordarea dezvolta­torilor şi proiectele pe care le gândesc. Pandemia i-a făcut pe oameni să conştientizeze importanţa spaţiului din locuinţă, iar dezvoltatorii au început să creeze produse care să le acopere necesităţile acestora – acea cameră în plus, spaţiu de birou sau proiecte de vile – şi îşi propun să formeze comunităţi în cartierele noi, au fost câteva dintre concluziile ediţiei speciale a emisiunii ZF Live organizată de la târgul imobiliar Imobiliarium.

„Piaţa s-a dezgheţat, interesul dezvoltatorilor a fost unul foarte bun, însă cel mai mare interes a fost din partea vizitatorilor. În momentul acestea, avem undeva la 5.000 de participanţi înscrişi, deci depăşim estimarea pe care am avut-o pentru acest eveniment, şi circa 50 de ansambluri rezidenţiale, adică aproximativ 14.000 de unităţi. Sunt nişte cifre foarte bune pentru anii trecuţi şi pentru anul acesta, în contextul războiului şi al crizei din prezent. Oamenii nu mai caută preţ. Toată lumea caută calitate, apropierea de un parc, de o grădiniţă, de o piaţă sau de metrou. Ansam­blurile de lângă metrou cred că vor câştiga cu siguranţă în următoarea perioadă”, a spus Mihai Cima, organizator al târgului Imobi­liarium, în cadrul ediţiei speciale ZF Live.

El mai spune că 2021 a fost un an record pentru piaţa imobiliară, în corelaţie cu 2008, dar în perioada următoare se aşteaptă să existe o scădere a ofertei. Însă, subliniază el, cine are nevoie de apartament, sigur îşi va cumpăra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO