ZF Live

ZF Live. Sorin Cace, Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV): O familie cu doi adulţi şi doi copii are nevoie de 6.500 de lei pe lună pentru un trai decent

Autor: Valeriu Dănilă , Răzvan Botea

01.12.2023, 19:00 425

Pentru a exista o concordanţă între salariul minim şi traiul decent, venitul salarial minim lunar net ar trebui să ajungă, la preţurile actuale, la circa 3.000 de lei pe lună.

Calculele realizate de Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) arată că o familie formată din doi adulţi şi doi copii are nevoie de 6.500-6.600 de lei pentru un trai decent. Astfel, Sorin Cace arată că salariul minim ar trebui să ajungă la 3.000 de lei net în următorii ani pentru a exista o concordanţă între salariul minim şi necesarul de trai decent, a spus Sorin Cace, directorul institutului.

„Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii calculează coşul minim de consum pentru un trai decent. Acesta ne spune că pentru o familie standard formată din doi adulţi şi doi copii necesarul pentru un trai decent, în acest moment, este în jurul a 6500-6600. Plecând de la două salarii minime şi două alocaţii ajungem la 4.500“, a explicat el la ZF Live, emi­siune susţinută de Orange Business.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO