ZF Live

ZF Live. Rudi Vizental, CEO al ROCA Investments: Vom ajunge la o evaluare de 100 mil. euro în acest an. Am promis investitorilor că ne vom lista la Bursă în 2025. Printre cei care şi-au investiti banii acum sunt Alin Nicolae, Marius Hanganu, Vasile Sandu

Autor: Alexandra Matei

22.02.2023, 00:07 555

♦ Planul companiei este ca anul acesta să depăşească evaluarea de 100 mil. euro ♦ ROCA Investments şi-a început activitatea în urmă cu cinci ani, cu un capital de 22,5 mil. lei l Recent, compania şi-a schimbat modul de lucru şi s-a focusat pe două mari domenii de activitate, înfiinţând două holdinguri - Roca Industry, focusat pe industrie şi listat la Bursă şi Roca Agri RDF, concentrat pe agricultură, care urmează de asemenea să fie listat la BVB, cel mai probabil, anul următor.

ROCA Investments, o companie românească de private equity, a atras 20 mil. euro (100 de mil. lei) de la investitori, bani ce vor fi folosiţi pentru consolidarea portofoliului, dar şi pentru dezvoltarea unui nou domeniu de activitate, pe lângă industrie şi agricultură.

Aceasta este cea mai mare rundă de capitalizare de până acum, în care acţionarii existenţi au contribuit cu 45% din sumă, iar diferenţa a fost atrasă de la noi acţionari.

„Suntem la cea de-a patra rundă de majorare şi la începutul anului trecut ne închipuiam că va fi mai uşor. Atunci, nu era nici război, nici inflaţie, dar pe parcurs lucrurile s-au complicat. Un efort de a convinge investitori şi acţionari noi să vină cu bani, pe care noi îl estimam că va fi de 3-4 luni, s-a prelungit pe 6-7 luni. Această majorare este dedicată în special noilor investitori. Banii vor fi plasaţi într-un an de zile, conform estimărilor noastre. Ne gândim la un al treilea posibil domeniu de activitate, suntem încă în zona de cercetare. O parte din bani vor merge către această direcţie strategică“, a spus Rudi Vizental, CEO al ROCA Investments, la emisiunea zilnică de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO