♦ Anul trecut, sub brandul Răzvan Idicel, au fost produse aproximativ 370.000 de borcane de zacuscă şi dulceaţă ♦ Un plan important pe care Răzvan Rusu îl are este să reuşească să îşi producă singur la Idicel-Pădure şi materia primă, adică vinete pentru zacuscă şi diverse fructe pentru dulceaţă.
Răzvan Rusu, fondatorul Răzvan Idicel, un business de familie cu zacuscă şi dulceaţă, pornit în satul Idicel-Pădure din judeţul Mureş acum un deceniu, spune că anul acesta va înfiinţa o nouă fabrică în acelaşi sat, care va duce la creşterea capacităţii de producţie. Investiţia se va ridica la 1,2 mil. euro.
Acum, sub brandul Răzvan Idicel, sunt produse anual circa 370.000 de borcane de zacuscă şi dulceaţă, iar ţinta fondatorului este de un milion de borcane pe an. „Anul acesta voi face în sat (n. red. – satul Idicel-Pădure) o fabrică nouă, un proiect de 1,2 mil. euro. Vom face anul acesta prima fază, cea de producţie, care se va ridica la 500.000 de euro. Este o investiţie mare care va creşte eficienţa în business şi voi putea creşte şi mai mult. Anul trecut am rămas fără produse înainte de Crăciun, nu puteam menţine ritmul pentru că cererea era foarte mare. Acum, ţinta noastră este de un milion de borcane pe an“, a spus Răzvan Rusu în timpul emisiunii online de business ZF Live.
Toate produsele făcute la Idicel-Pădure, un sat cu circa 270 de locuitori, sunt recunoscute pentru faptul că sunt gătite la ceaun de gospodinele din sat.
Orice inovaţie, la ţară, afirmă fondatorul, este văzută destul de ciudat pentru că oamenii de acolo sunt obişnuiţi să facă focul şi ştiu să facă totul manual.