ZF Live

ZF Live. Octavian Oprea, noul preşedinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României: În cinci ani toate instituţiile statului se mută în cloud, în următorii şase ani România va cheltui 9 mld. euro pentru digitalizare

Autor: Alexandra Cepăreanu

15.03.2021, 10:45 838

Octavian Oprea, 29 ani, care a preluat funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României evocă posibilitatea ca România să cheltuie 9 miliarde de euro pentru digitalizare, în următorii şase ani.

Instituţiile statului îşi vor muta toate activităţile în cloud în următorii cinci ani, în contextul în care Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) lucrează la conturarea unei Ordonanţe de Urgenţă care să impună autorităţilor publice migrarea spre spaţiul cloud.

„Lucrăm la o ordonanţă de urgenţă care să oblige toate instituţiile civile din România ca atunci când dezvoltă sau achiziţionează software, acesta să fie cloud-ready, adică acele platforme să permită mutarea lor în cloud în orice moment. Dacă nu au intenţionat ca la momentul intrării în vigoare a ordonanţei să îşi actualizeze platformele software, instituţiile au la dispoziţie cinci ani pentru a gândi proiecte şi a migra în cloud”, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Octavian Oprea, 29 ani, noul preşedinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO