ZF Live

ZF Live. Mihai Purcărea, CEO BRD Asset Management: Am luat un fond de acţiuni globale deja existent şi l-am transformat aplicând criteriile ESG. Miza? Performanţă mai bună pentru companii şi pentru investitori

Autor: Tibi Oprea

27.07.2023, 07:30 1415

CEO-ul administratorului de investiţii spune că momentan este destul de dificil de aplicat filtrul ESG pe fondurile care investesc majoritar în România Cu active de până la 100 mil. lei, BRD Global investeşte în acţiuni şi ETF-uri cu expunere pe acţiuni internaţionale.

BRD Asset Management, administrator de investiţii cu peste 3,6 mld. lei active nete sub gestiune, a transformat unul dintre fondurile deja existente din portofoliu, BRD Global, într-un fond care promovează caracteristicile de mediu, social şi guvernanţă corporativă (ESG), astfel că investitorii din România pot lua acum expunere pe acţiuni şi ETF-uri cu expunere pe acţiuni globale ale companiilor care urmează practicile ESG.

„Este destul de dificil momentan să aplicăm filtrul ESG pe fondurile care investesc majoritar în România. Aceste raportări nonfinanciare sunt destul de complicate şi cred că va mai dura până când vom putea crea sau transforma un fond ESG de acţiuni listate la BVB. Ne dorim asta şi în mod clar vom vedea acest lucru în anii următorii“, a spus Mihai Purcărea, CEO-ul BRD AM, în timpul emisiunii de business ZF Live din 26 iulie 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO