ZF Live

ZF Live. Lupta pentru mediu. Alin Tănase, coordonator de campanii la Greenpeace România: În Bucureşti, 50% din deplasările zilnice se fac cu maşina personală şi doar 1% cu bicicleta

Autor: Alexandra Matei

27.03.2021, 10:11 223

♦ În Bucureşti sunt doar 10-20 km de piste de biciclete, dar 1.800 km de străzi ♦ Pe lângă transport, poluarea cu praful fin are ca surse arderea cărbunelui, sectorul industrial şi agricultura.

Infrastructura ar putea fi un punct de plecare pentru reducerea poluării din Bucureşti, consideră Alin Tănase, coordonator de campanii la Greenpeace România, întrucât unul dintre principalii factori de poluare este transportul. Astfel, acesta susţine că oamenii care folosesc maşina pentru a se deplasa ar trebuie să folosească mai des bicicleta, transportul în comun sau să meargă pe jos, însă infrastructura din Bucureşti nu este suficient de dezvoltată pentru ca ei să renunţe la maşina personală.

Datele oficiale arată că circa 50% din deplasările zilnice se fac cu maşina personală – ceea ce generează poluarea cu noxe şi praf fin, denumit şi PM 2,5 – , doar 1% dintre acestea sunt făcute cu bicicleta şi aproximativ 15-20%, prin mersul pe jos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO