ZF Live

ZF Live. Florin Grosu, preşedintele Young Leaders Club: Studenţii români plecaţi în străinătate au un CV atât de bun, încât un angajator român ar fi nebun să nu-i vrea

Autor: Roana Rotaru

17.05.2016, 00:00 3244

Florin Grosu, preşedintele Young Leaders Club, un ONG care se ocupă de dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor ambiţioşi din România punându-i în contact cu oameni importanţi din mediul de afaceri,  a observat că în ultimii ani tot mai mulţi tineri plecaţi la studii în străinătate se întorc în România pentru că au început să găsească tot mai multe oportunităţi de angajare, în special din partea mediului privat, care sunt în căutare de tinere talente.

„Se întorc pentru că văd oportunităţi în România, pentru ca încep să li se deschidă din ce în ce mai multe uşi, mai puţin în mediul public, mai mult în mediul privat şi nouă ne spun foarte mulţi: «OK, nu exclud posibilitatea de a mă întoarce. Cum arată piaţa? Unde îmi recomanzi să mă duc?». Sunt genul de oameni care au un CV atât de bun încât eu cred că un angajator din România ar fi nebun să nu-i vrea“, a explicat în cadrul emisiunii ZF Live Florin Grosu, preşedintele Young Leaders Club.

 

Lucrurile nu stau atât de rău în România precum au unii impresia, ţara noastră având una dintre cele mai bune infrastructuri de internet din lume, potrivit preşedintelui Young Leaders Club. Studenţii plecaţi la studii în străinătate pot reveni în aşa-numitele „insuliţe de excelenţă“, iar cei care au avut contact cu piaţa muncii din străinătate pot implementa în ţară ceea ce au văzut în străinătate, în România existând mai mult şanse pentru ei, având în vedere că aici este loc de dezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO