ZF Live

ZF Live. Alex Milcev, EY România: În România avem un buget central şi bugetul local şi întotdeauna finanţarea investiţiilor locale a fost, în mare parte, asigurată din alocările din bugetul central. Echilibrarea bugetelor locale prin creşterea impozitului pe proprietate este o posibilitate

ZF Live

În viitor, creşterea impozitului pe proprietate pentru echilibrarea bugetelor locale prin este o posibilitate, având în vedere că finanţarea investiţiilor locale a fost asigurată până acum prin alocările din bugetul central, şi nu din cel local, spune Alex Milcev, liderul departamentului de asistenţă fiscală din cadrul EY România.

„În România avem un buget central şi bugetul local şi întotdeauna finanţarea inves­tiţiilor locale a fost, în mare parte, asigurată din alocările din bugetul central. Este posibil ca în viitor să se pună mai mult accentul pe autosuficienţa bugetelor locale, a autorităţilor locale. Echilibrarea bugetelor locale prin creşterea impozitului pe proprietate este o posibilitate. La nivel mondial, mai ales în Europa, se analizează această situaţie. În unele ţări, impozitele pe proprietate sunt foarte ridicate şi probabil că nu va fi nicio modificare acolo, însă în România sunt foarte mici“, a declarat Alex Milcev în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.