ZF Live

ZF Live. Adrian Vascu, senior partner, Veridio: Băncile vor avea un rol important în a sprijini mediul de afaceri să devină un al treilea jucător politic. Va fi importantă poziţia băncilor în perioada viitoare

Adrian Vascu, senior partner, Veridio: Ne putem aştepta ca în următorii cinci ani oamenii, antreprenorii români să fie foarte interesaţi şi de valoarea care rezultă inclusiv din topul vostru, pentru că sunt într-un moment în care ar vrea să facă ceva cu businessul lor.

Adrian Vascu, senior partner, Veridio: Ne putem aştepta ca în următorii cinci ani oamenii, antreprenorii români să fie foarte interesaţi şi de valoarea care rezultă inclusiv din topul vostru, pentru că sunt într-un moment în care ar vrea să facă ceva cu businessul lor.

Autor: Ramona Cornea

02.12.2023, 12:00 192

„Băncile au fost un jucător important, mai ales în anul 2022. Cred că au fost un partener al mediului de business în zona moratoriilor, în ceea ce a însemnat susţinerea economiei şi s-a văzut asta în profituri.”

Ziarul Financiar va publica în perioada următoare cea de-a 18-a ediţie a anuarului Top 100 cele mai valoroase companii din România, iar la Gala ZF 25 de ani a premiat cele mai valo­roase companii din Româ­nia. Clasamentul este realizat de ZF în parteneriat cu BT Capital Partners şi cu Veridio. Adrian Vascu, senior partner în cadrul Veridio, susţine că băncile vor avea un rol important în a sprijini mediul de afaceri să devină un al treilea jucător politic, o provocare lansată de Ziarul Financiar în cadrul Galei ZF 25 de ani, şi că va fi importantă poziţia băncilor în perioada viitoare.

„Am remarcat două lucruri: primul a fost că am păstrat ierarhia în top 10 bănci, nu a existat vreo schimbare de poziţie între băncile din România şi că a existat o creştere a întregului volum de companii de zone bancare, o creştere nu neglijabilă faţă de anul trecut, de două cifre la fiecare dintre ele. Asta ne arată că băncile au fost un jucător important, mai ales în anul 2022, cred că a fost un partener al mediului de business în zona moratoriilor, în ceea ce a însemnat susţinerea economiei şi s-a văzut asta în profituri. Am văzut provocarea voastră din gală spunând că ar fi bine să se nască un al treilea jucător politic în România, în sensul de a fi partenerul de business al politicienilor. Cred că băncile vor avea un rol important în a sprijini aceste demersuri. Va fi importantă poziţia băncilor în perioada viitoare la reaşezările pe care le vedem în zona financiară, atât în România, cât şi în zona asta european”, a spus Adrian Vascu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO