ZF Live

VIDEO ZF LIVE. Mihaela Mitroi, tax partner PwC: România are de câştigat prin introducerea unui regim fiscal de tip holding. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de marţi, 4 iunie

Autor: Octavian Calei

04.06.2013, 14:09 303

Un regim fiscal de tip holding, similar celui din Cipru sau Marea Britanie, ce presupune scutirea de impozitare a dividendelor sau a veniturilor din vânzarea unei filiale dintr-un grup, ar atrage venituri la buget şi capitaluri importante în ţară, apreciază Mihaela Mitroi, tax partner PwC, invitata de la emisiunea de business ZF Live de marţi, 4 iunie, transmisă de luni până vineri de la ora 10:00 pe live.zf.ro.

În România se discută posibilitatea introducerii regimului de tip holding care ar însemna un avantaj pentru companiile de tip holding, dar şi pentru economie prin prisma atragerii de capitaluri străine. Regimul holding presupune că atunci când o filială este vândută dintr-un grup, veniturile să nu fie impozitate. De asemenea, măsura ar permite netaxarea dividendelor distribuite acţionarilor.

“România nu are ce să piardă atât timp cât nu are nimic. Plecăm de la zero, putem să rămânem la zero. Din contră, poate să atragă aceste companii care şi-au fixat grupul în Cipru sau în oricare alt stat membru al UE către România”, a spus Mihaela Mitroi la ZF Live.

1414

Mai multe subiecte din ZF LIVE puteti urmari aici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO