ZF Live

Video ZF Live. Mara Mareş, masterand în politici publice: Brexitul ar reprezenta o catastrofă politică necuantificabilă

Autor: Alexandra Marcu

03.03.2016, 00:06 2136
Unul dintre presupusele motive ale Marii Britanii pentru o eventuală părăsire a Uniunii Europene este o analiză între costuri şi beneficii, astfel încât britanicii consideră că taxele pe care le plătesc către UE sunt mai mari decât beneficiile pe care le primesc din partea acesteia.
 
„Marea Britanie plăteşte un procentaj semnificativ din PIB către UE şi subvenţii pentru politica de agricultură comună, însă nu au un plan concret de acţiune cu demersurile care vor fi făcute în cazul unui Brexit“, a spus Mara Mareş, masterandă în Politici Pu­blice Europene în cadrul University College of Lon­don în cadrul emisiunii de business ZF Live.
 
„Cred că o ieşire din Uniunea Europeană este un scenariu improbabil având în vedere schim­ba­rea discursului lui Ca­me­ron şi acordul semnat între UE şi Marea Britanie.“
 
Majoritatea oamenilor de afaceri britanici vor să rămână în spaţiul Uniunii, iar Mara Mareş crede că părerea acestora va cântări foarte mult în luarea de­ciziei de a părăsi sau nu UE, însă acest eveniment ar putea reprezenta o ca­tastrofă politică necuanti­fica­bilă atât pentru Româ­nia, cât şi pentru celelalte state membre. Însă apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Eu­ropeană i-a adus acesteia şi beneficii incontestabile, pre­cum accesul la piaţa unică europeană, aceasta fiind un labirint legislativ şi de cele mai multe ori este greu de pătruns acolo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO