ZF Live

VIDEO ZF Live. Iulian Lepa, avocat specializat pe dosarele ANRP: Speculanţii de drepturi litigioase au devenit o necesitate socială. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de luni, 8 iulie

Autor: Octavian Calei

08.07.2013, 12:05 484

Speculanţii de drepturi litigioase au devenit o necesitate socială din cauza incapacităţii statului român de a implementa legea despăgubirilor, e de părere Iulian Lepa, avocat cu experienţă de 7 ani în dosarele de drepturi litigioase, prezent la emisiunea de business ZF Live de luni, 8 iulie, transmisă de luni până vineri de la ora 10:00 pe live.zf.ro.

„Legea permite vânzarea de aceste drepturi litigioase, legea permite cumpărarea acestor dosare. De vină nu sunt speculanţii de drepturi imobiliare. Ei au devenit o necesitate socială din cauza incapacităţii statului român de a implementa această lege”, a spus Iulian Lepa la ZF Live.

Lepa a menţionat o perioadă scurtă, dintre Ordonanţa 81 din 2007 şi martie 2008 în care atât acţiunile la Fondul Proprietatea cât şi dosarele propriu zise nu puteau nu puteau fi vândute, cesionate, putând fi transmise doar pe cale de succesiune.

„Această prevedere legală care era benefică pentru foştii proprietari şi care practic descuraja specula, a fost abrogată printr-o ordonanţă de guvern fantastic de obscură la începutul lunii martie 2008”, a spus Iulian Lepa.

Urmăriţi şi alte subiecte pe live.zf.ro
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO